cum papam la mama acasa, doar ca ea facea taitei de casa...
Se caleste putin sunculita taiata cubulete in ulei, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se mai lasa doua-trei minute sa se inmoaie. Varza se taie fasiute subtiri si se adauga la compozitie, se amesteca bine, se adauga foaia de dafin, mararul si putina sare, apoi se pune o ceasca de apa si se lasa sa fiarba incet sub capac. Cand e facuta pe jumatate se adauga rosiile tocate si pasta de rosii si se continua calirea pana e gata varza. Din cand in cand se mai adauga cate putina apa, dupa necesitate. La sfarsit se adauga o mana de parmigiano ras, se potriveste de sare, se adauga putin piper si patrunjelul verde tocat.
Pastele se fierb in apa sarata si cu o lingura de ulei, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se pun peste varza, se amesteca bine apoi se fac portiile.
Pofta buna!
1
se poate face si fara sunculita, doar cu varza simple
2
parmigiano am adaugat eu, nu era in reteta
3
smantana e optional