Taitei cu creveti in sos Bang Bang

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 2 Noi 2016 | 8423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame taitei (eu am folosit taitei indonezieni Mie) Pot fi inlocuiti cu spaghete
  • Pentru creveti:
  • 400 grame creveti mari, decorticati (eu am folosit congelati)
  • 1 lingurita paprika afumata (sau mai mult-dupa preferinte)
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel proaspat
  • Pentru sosul Bang Bang:
  • 125 grame maioneza (eu am folosit din iaurt) Poate fi inlocuita cu iaurt
  • 60 grame sos dulce de chili
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • sucul de la 1/2 lime
  • 1 lingurita Sriracha (sos picant)
  • cativa fulgi de chili (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu creveti in sos Bang Bang:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. 

Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang. 

Se decongeleaza crevetii, daca sunt congelati, sub jet de apa rece. Se amesteca apoi cu paprika, sare si piper.

Se taie usturoiul felii si se caleste cateva minute in 2 linguri de ulei. 

Se adauga apoi crevetii si se gatesc 4-5 minute, pana sunt gatiti complet. Se adauga pastele si sosul, se amesteca bine, se presara patrunjel deasupra si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu creveti in sos Bang Bang" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (8)

Mutulica 1

03.11.2016, 06:12

Stii cum e cand ai prins timpurile de dinaintea erei tale?Crevetii au aparut in Romania prin anii 80 , ani cand in magazine nu se gasea mare lucru , dar oamenii "se descurcau".Romania a exportat in Vietnam , "tara tovarasa si prietena" si aia erau atat de amarati ca nu au avut ce sa ne dea in schimb in afara de creveti uscati.Nu erau scumpi , azi ar fi trecut la delicateturi, dar romanii din anii aceia nu aveau informatii si nici nu li s-a spus cum sa-i manance, asa ca exprienta asta a trecut pe langa ei.Si eu aud acum de sos Bang Bang...Esti sigura ca nu e Zdrang?Glumesc.

anca_rm 1

03.11.2016, 09:22

ce imi plac crevetii, super reteta ta

Satisfyyourcravings 1

03.11.2016, 10:45

Mutulica, interesanta istorie. Multumesc pentru interventie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu creveti si calamari