Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 29 Sep 2015 | 2734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura alune neprajite si nesarate, decojite
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1/2 chili
  • 1 bucata de 1 cm de ghimbir proaspat, decojit
  • 1/2 legatura coriandru proaspat (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 1 fir ceapa verde
  • 100 grame taitei chinezesti
  • 1 catel de usturoi
  • 50 grame creveti
  • 2 linguri sos Hoisin
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lime
  • cateva frunze de salata
  • 1/2 cutie creson
  • 100 grame Steak vita
  • 1/2 lingura mix 5 condimente chinezesti
  • 1 lingura ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin:

Se prajesc alunele si susanul, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute. Se scot intr-un bol mic. 

Se presara sare, piper si mixul de condimente peste steak si se prajeste intr-o tigaie fierbinte cu ulei de susan, cateva minute, intorcand-o frecvent. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca chiliul, ghimbirul, ceapa si jumatate din cantitatea de coriandru (patrunjel).

Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Intr-o tigaie, se soteaza mixul obtinut anterior, se adauga catelul de usturoi, pisat, apoi crevetii. Se amesteca, se adauga sosul Hoisin, sosul de soia, sucul de la 1 lime si restul de coriandru/patrunjel. 

Se scurg taiteii si se adauga in tigaia cu creveti, adaugand putina apa fierbinte, pentru a obtine o consistenta cremoasa. 

Se feliaza steak-ul in fasii de 1 cm grosime. 

Se impart taiteii in boluri, se aseaza frunzele de salata pe margini, crevetii si bucatile de steak deasupra si se presara creson, alunele si semintele de susan deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]