Tarta cu cirese

de Bayram in Dulciuri, 17 Iun 2011 | 4354 vizualizari

 

Pt prima mea tarta cred ca mia iesit chiar f bine!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 10-12 linguri apa rece
  • 1 plic crema de vanilie
  • 800 g cirese fara samburi
  • 3 pliculete gelatina
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Se pune faina intr-un castron, untul rece se incorporeaza cu furculita ( nu folositi mana pentru a framanta), pana cand compozitia are aspectul unor firmituri mari de paine. Se stropeste apoi cu apa rece in care s-a diluat sarea si se amesteca cu furculita in sens circular. Aluatul se strange in maini si se da forma unei mingi fara sa se framante, se inveleste in folie si se da la rece timp de 30 min.

Dupa 30 min se scoate aluatul si se imbraca forma de tarta, se da la cuptor timp de 20 min, apoi se lasa la racit.

Se prepara crema de vanilie, se raceste iar apoi se pune peste aluatul din tava.

Ciresele se pun timp de 10 min la fiert cu 200 ml apa, cu zaharul si cu gelatina.

Se lasa la racit apoi se toarna peste tarta! Se da la frigider pt cel putin 2 ore!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cream cheese tart