Tarta cu cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iul 2013 | 2908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata aluat foietaj (400 g)
  • 500 g cirese (fara samburi)
  • 2 linguri amidon (sau faina)
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar
  • putin lapte (pentru uns tarta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider.

A doua zi am spalat ciresele si le-am scos samburii.

Le-am pus intr-o craticioara, am adaugat zaharul, amidonul, apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana sau ingrosat putin.

Lasam sosul de cirese sa se raceasca.

Cat timp se raceaste, pe masa infainata intindem aluatul si decupam o forma rotunda putin mai mare decat vasul in care vom coace tarta.

Am asezat apoi aluatul intr-un vas rotund tapetat cu hartie de copt.

Cand sosul de cirese s-a racit il punem in tava peste aluat.

Din aluatul ramas, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri am decupat inimioare si le-am asezat deasupra.

Am uns tarta cu putin lapte, apoi am dat-o la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit frumos deasupra.

Dupa ce s-a racit se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 19:06

diaconta 1

20.07.2013, 22:13

Tartele sunt printre preferatele mele,indiferent daca's dulci ori sarate

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Dia, si mie imi plac foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios