Tarta cu ciuperci

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 3250 vizualizari

 

Zbarciogii (Morchela esculenta) sunt ciuperci foarte apreciate si utilizate in bucataria franceza. De
regula sunt asociati cu diferite tipuri de carne: de vita, iepure sau pui, dar eu am ales sa ii combin cu branza.

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 100 g tarate fine de grau
  • 20 g quinoa expandat
  • 1 lgt tarate psyllium
  • 400 g iaurt natural
  • 175 ml lapte
  • Umplutura
  • 215 g iaurt
  • 100 g branza din iaurt
  • 2 oua organice
  • 210 g zbarciogi taiati
  • 1/8 lgt sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C. 

2. Pentru baza amestecam bine toate ingredientele. Tapetam o tava cu diametrul 21 cm cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam cu ajutorul unei linguri.  

3. Introducem tava in cuptor pentru 10 min.

4. Spalam zbarciogii si ii fierbem 15 minute in apa clocotita, ii scoatem apoi intr-o sita si ii lasam la scurs.

5. Preparam umplutura mixand branza cu iaurtul, sarea si ouale batute. Incorporam in umplutura cu ajutorul telului sau a unei spatule, zbarciogii taiati.   

6. Scoatem tava din cuptor, punem umplutura si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute la 190°C.    

7. Scoatem iarasi tava din cuptor, punem zbarciogii intregi si introducem pentrua treia oara tava in cuptor, timp de 20 min la 190°C.    

8. Dupa ce scoatem din cuptor lasam sa se raceasca complet in tava, introducem in frigider pentru cateva ore si abia cand servim o ornam cu ceapa verde si/sau rosii cherry.      

Nota!  

Aveti grija la ce culegeti sau cumparati pentru ca sunt unele ciuperci (ale genului Gyromitra) care seamana cu zbarciogii, dar sunt toxice. :)   

Puteti folosi orice alt tip de ciuperci. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

23.05.2013, 21:12

Faina tarta ta mai Alina

_Alina_ 1

24.05.2013, 07:58

N-are Buni, n-are ca-i facuta inainte de isprava cu detergentul.

_Alina_ 1

24.05.2013, 07:59

Va multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ghebe