Tarta cu ciuperci si blue cheese

de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2011 | 5469 vizualizari

 

Imi place foarte tare combinatia dintre ciuperci si blue cheese asa ca m-am gandit sa prepar rapid o tarta cu ciuperci ca urma sa am musafiri. Am cautat o reteta simpla si cea mai apropiata a fost reteta Iuliei (iulia's kitchen), insa modificata dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :  

  • 1 ou 
  •  125 g unt  
  • 250 g faina  
  • sare

Pentru umplutura:  

  • 500 gr ciuperci  
  • 50 gr blue cheese (puteti renunta) 
  •  1 ceapa  
  • 5 oua  
  • 150 gr smantana 
  •  parmezan pt deasupra (cascaval ras) 
  •  patrunjel verde  
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si blue cheese:

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se da la rece cel putin 30 de min.

Intre timp ne ocupam de umplutura, curatam legumele, taiem ceapa marunt si ciupercile felii, iar patrunjelul verde il tocam marunt. Batem ouale, adaugam smantana  si le condimentam cu sare si piper dupa gust.
Calim in o lingura de unt ceapa impreuna cu ciupercile, cat sa se inmoaie putin.

Tapetam tava pentru tarta cu unt si faina foarte bine, scoatem aluatul de la rece, il intindem in forma, intepandu-l cu furculita din loc in loc (pt a nu se umfla) si il dam la cuptor la temperatura potrivita timp de 10 min (370F).
 Scoatem aluatul din cuptor si incepem sa umplem tarta mai intai cu blue cheese din loc in loc

Peste branza, punem ciupercile cu ceapa (scurse de zeama pe care o lasa), turnam amestecul de oua cu smantana peste, presaram parmezan si patrunjel verde deasupra si dam la cuptor la foc potrivit timp de 45 de min.

Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Bon appetit!

TIPS-URI

1

puteti pune orice tip de branza aveti

2

ciupercile trebuiesc stoarse de zeama pe care o lasa la prajit

3

puteti pune putin pesmet peste tarta ca sa absoarba din zeama ciupercilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si blue cheese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor