Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise

de alilianaa in Prajituri, 6 Iul 2014 | 3037 vizualizari

 

Sa va spun cat a fost de delicioasa.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt,
  • 3 linguri apa minerala
  • 200 g faina,
  • un praf de sare,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • un ou,
  • 4 linguri zahar pudra
  • Crema:
  • 150 g zahar,
  • 100 ml apa,
  • un ou,
  • 2 linguri amidon,
  • 100 g mascarpone
  • plus
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 2 linguri frisca batuta.
  • Ornare:
  • 5 caise ,
  • 2 linguri zahar,
  • 50 ml apa,
  • o jumatate plic tort Gelee
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise:

Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat.   Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. 

Se lasa aluatul la rece cca o o jumatate de ora- o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza aluat pentru o tarta mare. Se intinde bine pe peretii formei. Se inteapa din loc in loc cu furculita. 

Peste aluat se pune o foaie de copt peste care punem orez si acoperim toata suprafata. Aluatul se pune la copt pentru 20 minute. Cand este gata ( rumena pe margini) o punem la rece. 

Crema: Incepem cu caramelul. Punem la caramelizat 150 g zahar, cand s-a topit adaugam apa si lasam la topit. Separat amestecam un ou cu amidon. Peste aceasta compozitie punem siropul de caramel si omogenizam ( siropul trebuie sa fie rece). Punem compozitia din nou pe foc si cand se leaga bine, ca o budinca, este gata. Dam la rece. 

Separat frecam 100 g marscarpone cu 3 linguri zahar pudra si la final punem frisca. Punem la rece. 

Cat toate acestea stau la rece pregatim caisele. 

Acestea se spala, se taie feliute. Intr-o tingire se pun 2 linguri de zahar cu 50 ml apa si amestecam pana se face un sirop. Adaugam piersicile si amestecam. Le lasam in tingire cat sa fie patrunse dar sa nu se sfarame. 

Tort gelee a fost pregatit cu siropul rezultat in urma prepararii caiselor.  Am amestecam jumatate de plic cu siropul cald. 

Asamblare: In aluatul copt de tarta se adauga crema ( crema caramel se amesteca cu crema mascarpone). De-asupra se aseaza, dupa preferinta, piersicile  peste care punem  tort gelee ( cald). 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de caramel, mascarpone si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caramel si ciocolata