Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)

de cristeena20 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 7925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza de tarta:
  • 250 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 60 gr margarina
  • 2 oua
  • Crema:
  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 60 gr faina
  • 15 gr amidon
  • 1 ou plus 5 galbenusuri
  • sare
  • baston de scortisoara
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato):

- Pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu zaharul si untul topit, ouale . Lasam la odihnit cca 5 minute - imbracam o forma de tarta cu acest aluat .Turnam crema.

- Pentru crema : fierbem apa cu zaharul si cu batonuil de scortisoara (fara sa amestecam) cand incepe sa clocoteasca , dupa 5 minute stingem aragazul si dam deoparte.

- amestecam faina cu putin lapte rece; restul de lapte se fierbe cu putina coaja de  lamaie . Adaugam laptele fierbinte la faina, amestecand mereu cu un tel. Adaugam siropul de apa cu zahar . Lasam la racit , apoi incorporam galbenusurile si oul.

- se toarna in forma de tarta si se da la cuptor pt cca 40 minute. Daca se arde prea tare suprafata se poate pune o folie deasupra de aluminiu. Inainte de a se scoate, trebuie incercata cu palma, sa nu fie prea moale, dar nici tare. Consistenta va fi cremoasa, ca o budinca cand se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sim0na 1

04.12.2012, 22:30

tare buna o fi..

gaby_gabytza 1

05.12.2012, 11:58

place

Bya Ralu 1

06.12.2012, 22:07

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ingerilor