Tarta cu dulceata si piersici din compot

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Feb 2017 | 2078 vizualizari

 

O minunatie, o tarta frageda, cu umplutura delicioasa de dulceata si piersici aromate din compot, va invit sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 170 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa
  • 30 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • amidon pentru infainat (sau faina)

Umplutura:

  • 400 gr dulceata de pierisici
  • 1 borcan de piersici din compot
  • frisca (optional)
  • zahar pudra vanilat decor
  • fructe de padure decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dulceata si piersici din compot:

Aluatul se prepara simplu, untul rece taiat bucati se amesteca cu faina cernuta, oul, apa, praful de copt, vanilia, zaharul, se framanta pana se omogenizeaza aluatul, apoi se infoliaza si se pune la rece 30 de minute.

Se intinde aluatul pe suprafata infainata, se muta in forma de tarta unsa clasic cu unt si faina, se pune dulceata, apoi se asaza bucatile de piersici din compot, se intorc marginile blatului peste dulceata si pierisici si se coace tarta 35- 40 de minute, la 180 de grade C.

Se decoreaza dupa inspiratie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dulceata si piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura