Tarta cu mere

de Miha in Prajituri, 23 Iun 2009 | 6421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • sare un varf de cutit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Umplutura de mere:
  • 500 g mere
  • 50 g unt
  • zahar dupa gust
  • 1-2 lingurite scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul.
In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.
Inutil sa mai spun ca eu am pus totul la robot. :))

3/4 din aluat se intinde intr-o foaie de jumatate de cm grosime,dupa care se transfera in tava de tarta unsa cu unt.

Asezam,nivelam,cizelam...:)) apoi punem umplutura de mere.

Merele razuite se calesc impreuna cu untul,zaharul si scortisoara.Se lasa la racit.

Restul de aluat il intindem la aceeasi grosime si decupam diverse forme.Noi am preferat floricele :) cu care am acoperit tarta.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.

Cand se raceste o scoatem din tava,prin rasturnare si pudram cu zahar din abundenta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

pe 20.08 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere