Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat cu mixerul galbenusurile cu zaharul (10 linguri) pana se dizolva bine. Se opreste mixerul si se ia o lingura de lemn. Se adauga uleiul putin cate putin si se freaca cu lingura de lemn energic.. Se pune putin lapte si se amesteca cu lingura, se pune putina faina si se amesteca bine cu lingura pana cand se termina ingredientele (Faina se amesteca intr-un castronel cu praful de copt).
Se incinge cuptorul cu are cald (electric) la 180 grade si pe gratarul din mijloc punem tava cu blatul pregatit (tava am tapetat-o cu hartie in prealabil).Setam ceasul sa sune la 15 minute. Blatul nu se va coace de tot.
Intre timp pregatim merele pe care le-am razuit dinainte san e apucam de blat. Punem 3 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam. Punem merele peste zaharul caramelizat si amestecam bine pana cand se topesc merele.
Scoatem blatul din cuptor si punem merele. Albusurile de la oua le frecam cu 8 linguri de zahar si punem si un praf de sare ca sa se intareasca bine. Intindem peste stratul de mere stratul de bezea si bagam iarasi in cuptor pentru 10 minute, pana cand se rumeneste.
Dupa ce se rumeneste pe deasupra tortul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.