Nu pot spune decat ca este delicioasa :X
Aluat:
Umplutura:
Margarina usor topita am mixat-o cu zaharul si un varf de sare. Am incorporat oul si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina . Am omogenizat totul pana am obtinut un aluat nelipicios pe care l-am lasat 5 minute la congelator ( asta ca sa scutesc timpul, dar se poate lasa 30-60 minute la frigider ).
Scoatem aluatul din frigider/congelator si il intindem uniform intr-o tava de tarta . Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.
Radem merele si le calim la foc mic cu 2 linguri de zahar, jumatate de lingura de pesmet si o lingurita rasa cu scortisoara, pana scade bine sucul lasat.
Spalam si feliem perele.
Peste aluatul din tava presaram o lingura de pesmet si vom intinde compozitia de mere rase ( dupa ce sa racit usor ). Peste compozitia de mere rase vom aseza feliile de para, formand o spirala. Presaram deasupra zahar vanilinat , restul de pesmet si scortisoara macinata .
Coacem in cuptorul incins, la foc potrivit, cca 30 minute.
Lasam sa se raceasca ( cine poate :))) ) , portionam si ... mancam :)) .
1
Din cantitatile mentionate mi-a iesit o tarta cu diametrul de 26 cm.