Tarta cu mere si pere

de Ina in Dulciuri, 20 Sep 2015 | 7519 vizualizari

 

Nu pot spune decat ca este delicioasa :X

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 125 gr margarina ( sau unt )
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Umplutura:

  • 3 pere
  • 3 mere mari
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 linguri pesmet
  • o lingurita de scortisoara
  • un plic zahar vanilinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si pere:

Margarina usor topita am mixat-o cu zaharul si un varf de sare. Am incorporat oul  si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina . Am omogenizat totul pana am obtinut un aluat nelipicios pe care l-am lasat 5 minute la congelator ( asta ca sa scutesc timpul, dar se poate lasa 30-60 minute la frigider ).  

Scoatem aluatul din frigider/congelator si il intindem uniform intr-o tava de tarta .  Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Radem merele si le calim la foc mic cu 2 linguri de zahar, jumatate de lingura de pesmet si o lingurita rasa cu scortisoara, pana scade bine sucul lasat.

Spalam si feliem perele.  

Peste aluatul din tava presaram o lingura de pesmet si vom intinde compozitia de mere rase ( dupa ce s­a racit usor ). Peste compozitia de mere rase vom aseza feliile de para, formand o spirala. Presaram deasupra  zahar vanilinat , restul de pesmet si scortisoara macinata . 

Coacem in cuptorul incins, la foc potrivit, cca 30 minute.

Lasam sa se raceasca ( cine poate :))) ) , portionam  si ... mancam :)) . 

TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate mi-a iesit o tarta cu diametrul de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura imposibila