Tarta cu pere caramelizate

de Panacris in Prajituri, 24 Mai 2012 | 5170 vizualizari

 

O prajitura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • oua 5 bucati,
  • zahar 5 linguri,
  • faina alba de grau 5 linguri,
  • esenta de butter/vanilie 1 fiola,
  • sare iodata 1 praf,
  • Pentru caramel:
  • pere 4 bucati,
  • zahar 200 g.,
  • unt sau margarina 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere caramelizate:

Albusurile se bat energic cu zaharul si praful de sare. Apoi se adauga esenta de butter/vanilie si galbenusurile, rand pe rand, apoi se incorporeaza faina cernuta, amestecandu/se usor. 

Zaharul ptr caramel se pune pe foc, cand s/a lichefiat se adauga untul sau margarina, amestecandu/se bine, pana se incorporeaza in caramel. Intr/o forma de guguluf se aseaza perele curatate si taiate felii, se toarna caramelul fierbinte, apoi se toarna aluatul. Se introduce forma la cuptorul preincins, cca. 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, se acopera cu platoul pe care va fi servita si se rastoarna, astfel ca partea cu perele caramelizate sa fie deasupra. Se lasa forma pe ea pana se scurge tot sosul caramel format in timpul coacerii. Se serveste rece pudrata cu zahar vanilinat sau cu frisca dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

25.05.2012, 07:28

Multumesc pentru aprecieri!

cocolina 1

25.05.2012, 21:25

ce buna ma servesc si eu cu una

Mitinita 1

30.10.2013, 20:06

oh,ce-mi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]