Tarta cu peste, dovlecel si porumb

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2015 | 5122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 g faina
    • 200 ml apa calduta
    • 15 g drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 3 linguri ulei
    Umplutura:
    • 500 g sardine in sos tomat
    • 150 g boabe de porumb
    • 1 dovlecel mic
    • 1 gogosar
    • 1 lingurita rozmarin uscat
    • piper
    • 5-6 linguri parmezan ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste, dovlecel si porumb:

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen si elastic.  La final incorporam si uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 35-40 de minute.

Umplutura: Scoatem sardinele din conserva cu tot cu sosul tomat si cu multa atentie ii scoatem oasele, la mine sardinele au fost ceva mai maricele asa ca nu a fost foarte greu sa le curat. Le sfaramam putin cu furculita. Dovlecelul il spalam, il taiem rondele, gogosarul il spalam, il taiem felii rotunde si scuturam semintele. Luam aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte. Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, o asezam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tapetam si pe margini cu aluat, iar surplusul il indepartam. Intepam aluatul cu furculita, punem cam jumatate din peste. Asezam rondele de dovlecel, presaram porumbul, apoi feliile de gogosar. Punem restul de peste uniform, presaram piper, rozmarin iar la final parmezanul ras. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si prinde o crusta aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem sa se raceasca putin si se poate servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste, dovlecel si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200