Tarta cu portocale in caramel de mandarine

de dentistutza in Prajituri, 17 Feb 2011 | 6714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.aluat:
  • 75 gr. unt rece taiat cubulete
  • 75 gr. zahar
  • 200 gr. faina cernuta
  • 3 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie/  zahar vanilinat
  • pt. crema
  • 1 plic crema pt. tarta instant Dr. Oetker sau darling
  • laptele si zaharul indicate pe plic
  • pt. topping
  • 2 portocale curatate si taiate rondele
  • 1 mandarina
  • 50 gr zahar + 50 gr. zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu portocale in caramel de mandarine:

Din ingredientele pt. baza se lucreaza rapid un aluat care se lasa cam 15 minute la rece. Apoi se intinde pe o forma unsa , se inteapa cu furculita si se coace la cuptor pana se aureste uniform. Se scoate si se lasa la racit pe platou.

Se face crema conform indicatiilor de pe plic si se intinde peste baza de tarta.

Zaharul se topeste intr-o tava antiaderenta cu grija sa nu se arda. Cand s-a lichefiat se toarna zeama de la mandarina  amestecand bine si se aseaza feliile de portocala care se vor intoarce pe ambele parti timp de cateva minute la foc mic.

Se aseaza portocala peste tarta si se toarna pe deasupra restul de sos. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu portocale in caramel de mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise(rasturnata)