Tartă cu prune

de diaconta in Dulciuri, 30 Iul 2013 | 2989 vizualizari

 

Pentru că am găsit la piaţă prune dulci şi dolofane,am zis să fac o tartă simplă şi fără prea multe calorii (mă amagesc,desigur).

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de tarta:

  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 150 g unt rece
  • 2 linguri apa rece
  • ½ lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 800 g prune(cântarite cu sâmburi)
  • 5 linguri zahar
  • Un praf de scortisoara

Pentru uns:

  • Un ou
  • Zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu prune:

Prunele le-am spalat,le-am scos sâmburii si le-am taiat jumatati,apoi le-am amestecat cu zaharul tos.

Am preparat apoi aluatul de tarta.

Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,apoi am pus untul rece taiat cubulete.

Am amestecat repede pâna am pbtinut o compozitie nisipoasa,apoi am adaugat apa rece.

Apa se pune câte putin pâna aluatul are o consistenta buna.

Am pus aluatul la frigider pentru o ora.

Am întins o foaie pe care am pus-o într-o tava de tarta tapetata,am pastrat putin aluat pentru a-l pune deasupra.

Am pus deasupra foii mascarponele pe care l-am amestecat cu zaharul pudra,iar apoi jumatatile de prune scurse de siropul lasat si presarate cu putina scortisoara.

Deasupra am pus cea de-a doua foaie în care am facut câteva taieturi.

Am uns cu ou(nu e neaparat necesar) si am presarat zahar brun.

Am pus tava în cuptorul preâncalzit pentru 40 de minute.

Pentru ca prunele au lasat cam mult sirop si nu am fost prevazatoare sa pun o tava dedesubt,am scurs putin din siropul lasat.

De aceea nu e prea frumoasa deasupra.

Am lasat-o sa se raceasca,apoi am pudrat cu zahar.

 

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta minunata de lamaie