Tarta cu prune II

de Criss in Prajituri, 3 Sep 2014 | 6881 vizualizari

 

...si mai urmeaza si tarta cu nr, III si IV si cine stie cate inca? :)

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • un varf de cutit de sare
  • 4-5 lg apa rece
  • Pt umplutura:
  • 700 g prune
  • 3 lg de zahar
  • 2 lg amidon
  • 2 lg gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune II:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il invelim intr-o folie alimentara si il punem in frigider pentru o ora. Impartim aluatul in doua parti, una cam 1/3 iar cealalta cam 2/3. Partea mai mare (2/3) o intindem intr-o forma de tarta, o intepam cu furculita si o coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 10 minute, timp in care pregatim umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava si presaram  grisul peste aluat.

Pentru umplutura, spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in felii subtiri. Amestecam feliile de prune cu zaharul. Lasam pe foc 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Peste prune adaugam amidonul pe care in prealabil il amestecam cu putina zeama lasata de prune, apoi turnam amestecul peste prune si fierbem pana se ingroasa si capata aspect de budinca. Turnam amestecul de prune in tava de tarta iar din restul de aluat (1/3) facem grilajul pe care il punem deasupra. Ungem grilajul cu galbenus de ou, presaram putin zahar si coacem tarta 15-20 minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Criss 1

04.09.2014, 05:42

Multumesc mult dragelor. Intr-adevar, tartele si prajiturile simple cu fructe sunt cele mai bune,

Criss 1

04.09.2014, 05:42

cristeena20 1

06.09.2014, 13:43

o fac chiar acum sper sa imi iasa buna si frumoas aca a ta de cand ai postat-o ma bantuie reteta ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]