Tarta cu Rubarba

de mary993 in Prajituri, 1 Aug 2013 | 5330 vizualizari

 

Sper sa va placa..eu am gatit-o si a iesit foarte buna..perfecta pentru oaspeti servita cu inghetata sau crema de vanilie.De aceasta data eu am ales inghetata.

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 150g unt
  • 100g zahar
  • 300g faina
  • 1 lg praf de copt

PENTRU UMPLUTURA :

  • 200g smantana
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 1lg zahar vanilat
  • 4 bucati mari de rubarba
  • putin zahar brun sau zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Rubarba:

 

Se face aluatul framantand untul lasat la temperatura camerei impreuna cu zaharul,faina si lingurita de praf de copt.Se unge tava rotunda(a mea este de 26cm) cu putin unt apoi se preseaza aluatul inauntru.(aluatul o sa fie foarte sfaramicios)

Pentru umplutura din mijloc se bat ouale cu mixerul apoi se pune zahar si se mixeaza pana e topit,lingura de zahar vanilat si smantana.Totul se toarna in mijlocul tavii cu aluatul presat cam de 3-4 cm in jurul formei.La urma peste umplutura se taie in bucati  rubarba si se pune deasupra umpluturii.Peste rubarba daca aveti presarati putin zahar brun ca sa prinda culoare inchisa la coacere.

Se lasa in cuptor timp de 25min la 225°.Se serveste rece si odata racita puneti putin zahar praf deasupra. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

02.08.2013, 21:15

Bine ai venit

Tabita _ 1

04.08.2013, 13:41

Bine ai venit! Buna si frumoasa tarta!

Ina 1

23.09.2013, 20:54

Tare bine arata! Bun venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]