Rubarba se curata de partea atoasa si se taie rondele subtiri. Se pune rubarba la foc cu zaharul si apa, dupa care curatam merele si le adaugam peste. Lasam compozitia la foc pana scade si incepe sa se lege ca o dulceata. Tragem la o parte, lasam sa se raceasca si ne apucam de baza de aluat. Faina se amesteca intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul rece taiat in cubulete si margarina. Amestecam totul cu mixerul, veti vedea ca va rezulta un aluat sfaramicios, dupa care punem peste oul care a fost batut separat cu lingura de apa si cea de otet. Veti obtine un aluat destul de lipicos, pe care il trasferati pe o folie si dati la frigider pt. 30-40 minute sa se intareasca putin.
Aluatul l-am intins cu mana direct in tava de tarta, l-am impuns cu furculita si l-am dat la cuptor.
Intre timp preparam umplutura. Intr-un bol pregatim gelatina dupa instructiuni si o amestecam cu compozitia de rubarba si mere. Compozitia se toarna peste aluatul copt si lasam la rece 2 ore cat sa se lege gelatina. Gustul final a fost foarte bun, dulce acrisor, iar aluatul nu a avut nevoie de zahar, fiind suficient de dulce umplutura.