Tarta cu tofee si banane

de Oana in Torturi, 4 Dec 2011 | 3792 vizualizari

 

Nebunie cu caramel!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 g biscuiti
  • 125 g unt topit
  • 1 lingura zahar
  • 50 g ciocolata neagra topita
  • crema caramel:
  • 160 ml lapte condensat
  • 160 ml lapte dulce
  • 400 g zahar
  • 60 g unt
  • o lingura gelatina
  • topping:
  • 3 banane
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g branza de vaci cremoasa
  • 200 g frisca lichida
  • un pliculet zahar vanilat
  • ciocolata amaruie rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu tofee si banane:

Pentru blat, se sfarama biscuitii la robot pana se obtine un pesmet fin, apoi se amesteca cu zaharul, untul si ciocolata topite. Se pune mixul intr-o forma de tort detasabila si se preseaza bine cu mana, ridicand si o bordura de 3 cm. Se pune forma la rece o ora. 

Pentru caramel, se amesteca toate intr-o craticioara cu pereti dubli, mai putin gelatina. Se pune pe foc mic, amestecand cu un tel. Cand incepe sa clocoteasca, atentie mare ca se umfla, sa nu dea pe-afara :) Mai luati craticioara de pe foc din cand in cand. Se lasa la fiert pana se ingroasa putin caramelul. In reteta zicea ca se lasa pana la 115 grade...cum nu am termometru, am lasat cat am considerat eu...Se lasa apoi la racit. In reteta originala nu zicea nimic de gelatina, arata destul de gros caramelul...la mine era destul de lichid...asa ca am pus la hidratat o lingura de gelatina in 2 linguri de apa, apoi am topit-o la microunde si am amestecat-o in crema. 

Bananele se taie rondele si se stropesc cu zeama de lamaie. Crema caramel se rastoarna peste blatul de biscuiti, se adauga bananele si se pune la frigider o ora.

Se prepara toppingul de frisca. Branza cremoasa (eu am avut lacteea, imi place mult!) se bate bine cu zaharul vanilat pana devine pufoasa, apoi se adauga cate putina frisca, pana se incorporeaza si se umfla bine. Se adauga peste crema caramel cu banane, se niveleaza si se ridica cu lingura moturi :) Deasupra se rade ciocolata amaruie si se mai lasa la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu tofee si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

05.12.2011, 12:44

Ce-mi place cred ca are o aroma subtila
Delicioasa

Cris2711 1

05.12.2011, 16:10

cu caramel

Oana 1

06.12.2011, 08:20

Pai s-a lins bine de tot pe botic! se bateau turcii la gura lui

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de frisca si visine