Tarta cu zahar ars si prune uscate

de sasha in Prajituri, 30 Apr 2013 | 3243 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 125 g unt /margarina
  • 250 g faina
  • un galbenus
  • 100 ml Joya Soya

Crema zahar ars:

  • 1 L Joya Soya
  • 10 oua
  • 250 g zahar pentru crema
  • 150 g zahar brun pentru caramel
  • 2 esente vanilie
  • 200 g prune uscate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zahar ars si prune uscate:

Pregatim aluatul cu toate ingredientele , se framanta bine si se  inveleste in folie de plastic,se da la frigider pentu 1h.

Intr-o oala cu apa fierbinte se pun prunele , iar cand s-au umflat se scot samburii si se scurg bine de apa.

Scoatem aluatul din frigider si se intinde cu sucitorul, formam foaie rotunda intr-o forma pentru tarta, intepam cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la 180 degrade pentru 20 de minute. Intre timp ne ocupam de crema.

Intr-o oala inalta  punem zaharul brun si-l lasam sa se topeasca,cand s-a topit il luam de pe foc si cat zaharul este lichid il  distribuim pe peretii vasului si il lasam sa se raceasca 10 minute.  Intr-un bol mixam ouale  pana devine un amestec spumos,adaugam zaharul treptat si esenta, adaugam laptele treptat si amestecam continuu. Varsam tot continutul si prunele peste zaharul caramelizat  , coacem zaharul in bain marie,cand  incepe sa se inchege , preincalzim cuptorul la 160 de grade si coacem crema pentru 1h si 30 de min.

Cand este foarte legata  si rumenita se scoate , se varsa in forma de tarta se mai lasa la cuptor preincalzit 10 minute si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se presara deasupra scortisoara.  

Se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zahar ars si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă