Tarta de dovlecei

de Criss in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2011 | 4227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • -280 g faina
  • -120 g unt
  • -1 ou
  • 1-2 linguri apa rece
  • -1 lingurita sare
  • Pentru umplut:
  • -1 dovlecel mediu
  • -150 g bacon
  • -o ceapa verde
  • -150 g feta
  • -1 rosie
  • -2 oua
  • -2 linguri smantana
  • -100 g cascaval
  • -sare, piper
  • -patrunjel verde,
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de dovlecei:

Amestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. Dupa o ora scoatem aluatul de tarta, il intindem si il asezam in forma de tarta. Il intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se umfle si il punem in cuptor 10 minute.

Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem felii subtiri, adaugam sare si il lasam 15 minute sa se inmoaie. Ceapa si baconul le calim in tigaia de teflon, fara grasime suplimentara. E suficienta grasimea lasata de bacon.

Batem cele doua oua, adaugam smantana, cubuletele de feta, baconul cu ceapa si feliile de dovlecei, sare piper si verdeata si turnam tot amestecul peste tarta. Deasupra punem felii de rosii si cascaval ras. Coacem 30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela2682 1

17.06.2011, 16:42

mirela0911 1

17.06.2011, 17:36

buna tarta, place

mena29 1

17.06.2011, 20:47

buna!!!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de cascaval