Tarta pe blat de focaccia

de adasev12 in Pizza, 16 Mar 2011 | 5416 vizualizari

 

aveam doua blaturi de focaccia in congelator...unul l-am facut zileletrecute simplu., cum scria pe pachet...dar rezultatul nu m-a satisfacut prea mult...si ultima bucata a ramas si s-a uscat...asa ca pe la doilea m-am gandit sa-l imbunatatesc putin...am cotrobait prin frigider si cu ce am gasit pe acolo a iesit un fel de pizzetta pana la urma, dar mult mai bun decat primul....

 

INGREDIENTE

  • o foaie blat de focaccia
  • 2-3 felii mai groase de sunca
  • o buc de mozzarella
  • 1 ou
  • o mana de parmigiano
  • o rosie potrivita
  • sare, piper, oregano, ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta pe blat de focaccia:

aluatul se scoate din cutie si se lasa la temp camerei sa se dezghete. Se intinde apoi cu grija si se lasa asa inca 20 min; in acest timp am pregatit restul ingredientelor: am taiat sunca si mozarella cubulete mici, am dat parmezanul pe razatoarea mica si am batut oul bine cu sare si piper...parmigiano ras l-am adaugat in ou....am pus cam multisor si era groasa compozitia asa ca am mai adaugat lapte....

dupa 20 min am intepat din loc in loc blatul cu o furculita, l-am uns bine cu ulei de masline si am presarat un strat de sare  , am pus sunca si mozzarella si am apasat putin cu mana, ca sa intre in blat( blatul e f pufos...), am dat la cuptorul incins in prealabl la220 pt cateva minute( vreo 10...) pana s-a topit frumos mozzarella...am scos, am presarat omleta cu branza , am intins frumos peste toata suprafata si am dat iar la cuptor 10 min...in ultimele 5 min am adaugat si o rosie taiata felii deasupra...dar mai mult pt decor....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pe blat de focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte flambée