Tarta rustica cu prune si rom

de RuxyRux in Prajituri, 3 Sep 2013 | 6643 vizualizari

 

O tarta rustica preparata cu bucurie pentru intampinarea unor prieteni dragi si pretiosi!
Inventata, aromata, parfumata si tare delicioasa.......:)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 350 gr faina + o lingura de faina
  • 3 linguri lapte rece
  • coaja de la o portocala
  • vanilie
  • esenta de rom 2 bucati
  • 1 kg prune
  • 2 borcane de gem prune (250 gr bucata), ideal preparat in casa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu prune si rom:

Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, esentele, oul, si 300 gr faina, se framanta usor, se adauga laptele, se framanta din nou si la sfarsit cele 50 gr faina ramasa.  Aluatul se infaineaza cu o lingura de faina si se infoliaza, se da la rece 30 de minute. 

Scoatem aluatul de la rece si il vom imparti in doua. Cantitatile sunt pentru doua tarte.

Intindem pe o hartie de copt blatul si-l asezam in forma de tarta.

Punem deasupra blatului de tarta gemul( un borcan), apoi prunele curatate de samburi si feliate, intoarcem marginile blatului spre inauntru, cu o furculita le presam usor, stropim cu esenta de rom, apoi presaram  zahar vanilat si coacem tarta la 200 de grade pentru 25 sau 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]