Tarta tatin

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 19 Mar 2016 | 4395 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura de apa rece
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 6 mere galbene
  • 100 g zahar
  • 70 g unt

Caremelul:

  • o cana de zahar(aprox 150gr)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tatin:

Masa:

Intr-un bol punem faina, construim un "vulcan", iar in mijloc adaugam untul in bucati (untul sa fie la temperatura camerei), oul, apa si sarea. Amestecam ingredientele pana cand obtinem un aluat. Daca aluatul e prea tare, mai adaugam putina apa. Aluatul il invelim in folie de plastic si il punem la frigider timp de 30 de minute.

Intre timp, curatam merele, le taiem pe jumatate, scoatem mijlocul, iar fiecare jumatate de mar o taiem in 4. Merele le punem intr-o tigaie cu unt pana se rumenesc. Cand acestea s-au rumenit, intr-o forma rotunda mica in care am pus caramelul facut din cele 150 grame de zahar ars, adaugam feliile de mere rumenite, pe care le asezam in forma de floare. Deasupra merelor punem aluatul, iar marginile aluatului le introducem inauntrul tavei.

Adaugam tarta la cuptorul incins la 180 C timp de 25 de minute.

Cand tarta este gata se scoate din tava si se poate servi cu frisca sau inghetata de vanilie!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere rase