Tarta Tatin cu gutui

de vio_dreams in Prajituri, 19 Oct 2014 | 11182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2 gutui mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • un praf scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu gutui:

Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. amestecam pana se omogenizeaza. Curatam gutuile si le taiem feliute. Le punem in sosul caramel, adaugam scortisoara si lasam pe foc pana se inmoaie.

Asezam gutuile pe fundul unei tavi. Turnam deasupra caramelul.

Decupam foaia de aluat si punem deasupra. Presam usor marginile .

Dam la cuptor pana se rumeneste aluatul de foietaj.

Punem deasupra  tavii un platou si rasturnam tarta astfel incat gutuile sa ramana deasupra. 

Lasam sa se raceasca si o servim alaturi de o portie generoasa de inghetata de vanilie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin (de post)