Tarte cu lamaie si bezea

de Catalina L in Dulciuri, 8 Mai 2016 | 2794 vizualizari

 

O reteta clasica din bucătăria franceză - poate fi cu bezea sau fara .
Este numita Lemon pie în SUA si este foarte populara în statele din sud și in California.
Există mai multe tipuri de tarte cu lamaie, dar trei tipuri principale :
-lemon pie ( tartă cu lămâie tradițională )
-lemon meringue pie( tartă cu lamaie si bezea )
-key lime pie ( tarta cu lămâi verzi din Florida Keys )
Pentru Key lime pie se foloseste lapte condensat.
Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 220 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75g zahăr pudră
  • 30 g migdale măcinate
  • sare

Pentru Lemon Curd (fără unt):

  • sucul de la 3 lămâi de preferință organice (aproximativ 15 cl de suc)
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 140 g zahăr pudră
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • coaja de lamaie

Pentru bezeaua italiană:

  • 35 g de apă
  • 120 g de zahăr
  • 2 albușuri de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu lamaie si bezea:

Se prepară Lemon Curd-ul:

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă.

Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.

Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand . 

Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigideR. într-un borcan etans.

 

Se prepară aluatul: 

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta. 

Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider. 

Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de tarta. 

Înțepați cu o furculiță fundul formelor. 

Se dau la cuptor si se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumenesc. 

Lăsați să se răcească.

 

Se prepară bezeaua italiană:

Se toarnă zahărul și apă într-o cratiță și se aduce la fierbere .

Verificați temperatura cu o sondă .

Cand zahărul ajunge la 100 ° C, începeti sa bateti spuma albusurile la puterea maximă .

Când ajunge la 120 ° C, reduceti viteza mixerului și adaugati in albusuri treptat siropul de zahăr .

Cand este incorporat, bateti albusurile la viteza maxima timp de 5 minute. apoi reduceti viteza și le bateti in continuare pana se răcesc complet. Puneți bezeaua într-o pungă de patiserie echipata cu un vârf de stea.

 

Montare : 

Se împarte crema pe fondurile de tartă . 

Se decorează cu bezea sau nu :) .  Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.

Dati la rece si asteptati 2-3 ore inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.

2

Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.05.2016, 18:59

O tarta asa aromata doresc si eu!

RuxyRux 1

09.05.2016, 20:03

O, daaaaaaaaaaa

Rahela Velicu 1

12.05.2016, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes cu lamaie