Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 4390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 25 gr unt
  • 340 gr mix de ciuperci salbatice, curatate si tocate
  • 50 gr branza topita
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 ou, batut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte pufoase cu ciuperci salbatice:

Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16 cm diametru.Se dau cercurile la frigider pana se prepara ciupercile.

Incalzeste cuptorul la 180°C.Incinge o tigaie, adauga untul, apoi prajeste ciupercile timp de 5-10 minute pana cand lichidul din tgaie s-a evaporat.Asezoneaza ciupercile dupa gust, ia-le de pe foc, apoi amesteca-le cu branza topita, patrunjel si usturoi.

Traseasa o margine de 1cm grosime fiecarui cerc, apoi imparte amestecul de ciuperci in centrul cercurilor.Periaza marginile cercurilor cu ou, apoi da-le la copt 30-40 minute, pana s-au umflat si au devenit aurii.Tartele se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte pufoase cu ciuperci salbatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)