Telina a la grec - reteta de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 12 Mar 2018 | 7791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g telina
  • 100 ml ulei
  • 3 buc ceapa
  • 1 lingura faina
  • 150 g mazare
  • 150 g masline negre
  • 2 legaturi marar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telina a la grec - reteta de post:

Telina se curata de coaja si se taie felii subtiri. Feliile de telina se prajesc pe rand in ulei incins.

In uleiul ramas calim ceapa taiata fideluta. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca, adaugam faina si stingem cu apa. Adaugam telina, mazarea fiarta, maslinele oparite. Adaugam apa cat sa acopere toate legumele. Lasam sa fiarba acoperit pentru ~30 minute. Condimentam cu sare si piper. Se acreste cu putina zeama de lamaie si dupa ce stingem focul adaugam mararul tocat marunt.

 Servim rece, ornand cu marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Telina a la grec - reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portofele cu varza calita