Terina cu ciuperci de padure

de Lau in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2015 | 4132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • 1 legatura leurda
  • 1 felie de paine
  • 50 ml smantana
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 100 ml ulei
  • 1/2 pachet foi de placinta
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina cu ciuperci de padure:

Spalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi).

Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se caleasca la foc potrivit.

Lasam sa se raceasca bine.

Intr-un bol adaugam ouale le batem cu furculita dupa care adaugam smantana, cascavalul ras, sare, piper, painea inmuiata si scursa bine, cateva frunze de leurda sau patrunjel verde, amestecam bine dupa care adaugam ciupercile si omogenizam.

Ungem o tava de chec cu ulei si adaugam foile de placinta (care le-am uns cu ulei inainte)

Adaugam 1/2 din compozitie de ciuperci, asezam ciupercile pastrate si compozitia ramasa, nivelam si acoperim cu foile de placinta.

Ungem cu ou si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci trase in unt