Terina de pui cu orez si legume

de vio_dreams in Pui, 8 Mar 2013 | 42596 vizualizari

 

Un aperitiv aspectuos, demn de mesele festive!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 gr boabe porumb
  • 50 gr mazare
  • 50 gr ciuperci
  • 100 gr orez prefiert
  • 100 gr spanac
  • 50 gr cascaval
  • 6 oua
  • sare, piper
  • usturoi granulat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de pui cu orez si legume:

Taiem pieptul de pui fasii.Orezul il acoperim cu apa si il lasam 10-15 minute apoi il scurgem.

Morcovul il fierbem in prealabil doar atat cat sa ramana  crocant apoi il taiem cuburi.

Taiem ardeiul cubulete.

Spanacul il oparim apoi il scurgem bine de excesul de apa.

Batem ouale cu sarea, piperul si usturoiul granulat. Adaugam morcovul, ardeiul, porumul, mazarea, ciupercile si orezul peste oua.

Ungem o forma dreptunghiulara cu putin ulei. 

Punem o parte din amestecul de legume doar atat cat sa umplem forma cam de un deget. 

Punem apoi un strat de piept de pui, un strat din amestecul legume, apoi acoperim cu un strat de spanac.

Continuam cu un strat de legume apoi din nou piept de pui si la final amestecul de legume ramas.

Radem deasupra cascavalul.

Dam la cuptor la foc mediu circa 40 minute. Lasam sa se raceasca total apoi o scoatem din tava. 

Taiem felii cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

TIPS-URI

1

Lasam sa se raceasca total si abia apoi o scoatem din tava. Inainte de a taia fiecare felie stegem cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de pui cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

07.05.2015, 06:32

Foarte buna!

poa 1

07.05.2015, 11:25

Super buna!!!!

poa 1

07.05.2015, 11:27

Direct la favorite cu reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui de tara