Tigrisor

de ana in Prajituri, 6 Ian 2010 | 5703 vizualizari

 

Fiind dupa atatea sarbatori cu prajituri cremoase si ciocolatoase m-am gandi sa fac un chec tigrisor

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • 1 praf de sare
  • 4 oua
  • 50 gr amidon
  • 1/2 plic raf de copt
  • 75 ml lapte
  • 2 lg cacao 
  • optional nuci,migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigrisor:

Se topeste margarina (nu detot),se adauga zaharul ,zaharul vanilat (eu am pus burbon si a iesit mai inchisa compozitia),praful de sare ,se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.Se amesteca amidonul cu faina si praful de copt ,apoi treptat se adauga in compozitie alternand cu 50 ml de lapte.

Se imparte compozitia in 2 jumatati pe cat posibil de egale,iar intr-una din ele se adauga cele 2 lg de cacao si cei 25 di ml lapt ramasi.

Intr-o tava de cozonac incepem sa aranjam tigrisorul.Intotdeauna incepem din mijloc punem o lingura de compozitie galbena ,apoi una cu cacao pana terminam compuzitiile.

Coacem la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Betivana