Tiramisu reţetă cu frisca

de DIANA B in Prajituri, 6 Ian 2011 | 40136 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 4 linguri fructoza - puneti zahar daca folositi
  • 64 buc piscoturi savoiardi
  • 500 ml frisca 
  • 250 g mascarpone
  • 10 "batoane" ness
  • 200 ml rom brown
  • cacao neagra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Se pregateste nessul in care se adauga romul si se da la racit.

Intr-un vas se bat albusurile spuma cu cele 4 linguri de fructoza (CLIO) pana se obtine o bezea, in alt vas se face o crema din cele 6 galbenusuri cu branza Mascarpone, dupa care se amesteca usor cu bezeaua. Frisca foarte rece se mixeaza bine, fara adaosuri de intaritor de frisca, doar adaugand zahar/fructoza dupa gust si se incorporeaza in crema de mascarpone.

Se insiropeaza piscoturile cu ness pentru o fractiune de secunda pe ambele parti si se asaza intr-un vas yena (eu am montat totul in tava de la cuptor, deoarece am avut o cantitate generoasa de crema), se toarna jumatate din crema, se pudreaza din abundenta cu cacao, se asaza al doilea strat de piscoturi insiropate si se termina cu cealalta jumatate de crema, de asemenea pudrandu-se cu cacao.

Se da la frigider pentru cel putin 5 ore (eu l-am lasat pana a doua zi si a iesit excelent), dupa care se poate consuma.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta