Tiramisu reţetă cu pricomigdale

de giorgi in Prajituri, 31 Aug 2012 | 4464 vizualizari

 

Prajitura asta are la baza reteta de Tiramisu iar pricomigdalele ii dau o nota aparte. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 250gr frisca vegetala sau smantana dulce
  • 500 gr mascarpone
  • esente,de migdale si cafea
  • zahar vanilinat ,un plic
  • un praf de sare
  • o ciocolata neagra
  • cacao pentru pudrat (in momentul servirii)
  • 9 linguri de zahar
  • doua cani cu cafea tare
  • un pachet de piscoturi de sampanie
  • 300 gr pricomigdale
  • un pliculet de gelatina (la nevoie )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu pricomigdale:

Tiramisu reţetă cu pricomigdale

Am folosit suplimentar un pliculet gelatina .

Se face o cafea tare ,indulcita dupa gust si cu esenta de migdale si cafea imbogatita .Se lasa la racit.

Galbenusurile se freaca energic (se mixeaza) cu zaharul tos (6 linguri)si zaharul vanilat pana se fac de consistenta unei creme si cresc in volum .
Se pun pe baie marina si se amesteca mereu pana  devin o crema alifioasa,cam 15 min de cand apa fierbe sub ele.Se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga  trei linguri de zahar si se mai bat pana se intaresc bine.Se pun pe baie marina ,se bat si acolo cam 5 minute .Se adauga cateva picaturi de lamaie si se mai bat putin.

Gelatina se dizolva in putina apa rece si apoi se pune vasul in care e in apa fiarta dar nu pe foc,pana se lichefiaza.

Crema de galbenusuri (rece) se amesteca cu mascarpone, abia scoasa din frigider,  pana se omogenizeaza .Apoi se pun albusurile dar cu grija ,cu miscari de jos in sus asa cum am explicat la chec .Se pune un pic din aceasta compozitie in gelatina lichida si se omogenizeaza ,apoi se toarna gelatina in restul de crema.

Intr-o forma (tava),inalta un pic,de preferinta dreptunghiulara, se pune primul strat de piscoturi insiropate rapid in cafeaua rece .Nu se insiropeaza prea tare ca se inmoaie prea rau. Se pune 1/2 din crema peste care se rade jumatate din ciocolata.Am preferat o ciocolata neagra . Peste crema se pun pricomigdalele,una langa alta, insiropate bine,lasate chiar in cafea un pic.Se rade cealalta jumatate de ciocolata. Se pune crema ramasa si se da la rece pana a doua zi.

Pentru un aspect esential,ireprosabil cernem cacao deasupra prajiturii printr-o strecuratoare (sita) in momentul servirii.

Sa fie cu pofte !

TIPS-URI

1

Daca folosim frisca vegetala crema noastra se intareste mai bine,putem sa nu mai folosim gelatina.Eu prefer smantana dulce in prajituri.De obicei folosesc marca Vian.

2

Am servit prajitura si in cupa din napolitana ,frumos valurita .E de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu fructe