Tiramisu reţetă originală

de Julia_Snow in Prajituri, 20 Mar 2014 | 8183 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g. mascarpone (eu am folosit cu 80% grasime)
  • 3 oua
  • 80 g. zahar
  • 500 ml. cafea
  • 600 g. piscoturi
  • 25 ml. esenta de migdale (o sticluta)
  • cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Se prepara cei 500 ml. de cafea tare (pentru mine "tare" a insemnat 500 ml. apa si 7 lingurite cafea) si care nu se indulceste (chestie de gust).
Se separa ouale, galbenusurile se pun intr-un vas, pe bain-marie impreuna cu jumatate din zahar si se amesteca pana cand incep sa se albeasca, moment in care se lasa deoparte la racit.
Separat se bat spuma albusurile, cu restul de zahar, pana se intaresc.
Peste galbenusurile racite se adauga mascarponele si esenta de migdale, amestecandu-se pana cand compozitia devine omogena. Urmeaza a se adauga albusurile.
Apoi incepe asamblarea (eu am folosit un vas de sticla): un rand de piscoturi insiropate cu cafea (piscoturile se trec foarte repede prin cafea.Daca le tinem mai mult, riscam sa iasa un tiramisu gustos dar care nu e tocmai apetisant atunci cand il privim.Adica foarte moale:)  ), un rand de crema si tot asa. Eu am pus 3 straturi.
Important e ca fiecare strat de piscoturi sa fie asezat invers fata de anteriorul.
Dupa ultimul strat de crema se cerne un strat de cacao si se da la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea