Tocana de iepure cu prune uscate si bere

de Catalina L in Iepure, 16 Iun 2018 | 4858 vizualizari

 

Este prima mea reteta cu carne de iepure 😏
Am ales  o reteta traditionala franceza din regiunea  Nord Pas-de-Calais cu prune uscate si bere. Sosul este delicios si onctuos iar carnea este frageda datorita gatirii in bere.
Am acompaniat-o cu crochete de cartofi dar o salade verde este suficienta dupa parerea mea 😊.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/tocana-de-iepure-cu-prune-uscate-si-bere.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de iepure - pulpe, spate
  • 12 cepe noi mici
  • 12 prune uscate
  • 1 mana de stafide
  • 5 linguri de coniac
  • 20 g de unt demi-sarat
  • 125 g de sunca cruda afumata taiata bucati
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 40 cl de biere
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iepure cu prune uscate si bere:

Taiati carnea in bucati potrivite.

Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi).

Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc.

Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa macereze.

Intr-o marmita topiti untul si puneti ceapa la prajit.

Adaugati sunca si rumeniti impreuna.

Puneti bucatile de carne si colorati-le pe toate partile.

Presarati faina deasupra si amestecati. Turnati berea.

Adaugati cimbrul si foaia de dafin, puneti sare si piper, amestecati si aduceti la fierbere.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute.

 Adaugati prunele, stafidele si sosul de rosii si gatiti impreuna timp de 15 minute.

Este gata, puteti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure cu prune uscate si bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de iepure la cuptor