Tocana de legume

de adriana_bobu in Zacusca, 3 Noi 2010 | 9603 vizualizari

 

Alaturi de zacusca, pot sta foarte bine cateva borcane cu tocana...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 1/4 l ulei
  • 4-5 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 300 g pasta tomate
  • 200 g orez
  • o cana apa
  • o lingura vegeta
  • sare, piper, frunze dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se coc gogosarii, se curata si se dau prin masina de tocat, oprind vreo cativa pe care o sa-i taiem fidelute...asa pentru aspect. Intr-o cratita pe foc se pune uleiul , apoi  ceapa tocata marunt si morcovul dat prin razatoare, orezul ( spalat in prealabil si fiert cca 10 min in apa cu vegeta) si in final gogosarii tocati. Se adauga pasta de tomate, sarea, piperul si frunzele de dafin si se da la cuptor pentru aprox o ora. Se verifica daca orezul a fiert si se scoate din cuptor, punandu-se imediat in borcane. Se baga apoi borcanele in cuptor pentru 15-20 min, dupa care se scot si se invelesc intre paturi lasandu-se pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva