Tocana de pui cu legume

de Lau in Mancaruri cu carne, 16 Apr 2015 | 4261 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 500 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • rozmarin
  • oregano
  • 4 frunze leurda
  • boia de ardei
  • foi de dafina
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu legume:

Puiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere.

Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti.

Scoatem carnea intr-o tava pe care o vom acoperi.

In uleiul in care am prajit  carnea adaugam legumele tocate, rondele si lasam sa se patrunda putin.

Scoatem legumele si le adaugam peste carne.

In grasimea de la legume (mai adaugam grasime de la apa in care am fiert carnea) adaugam cartofi, rozmarin, sare, piper, boia de ardei, oregano si ii lasam cca 10 min.

Ii scoatem, adaugam leurda tocata si ii adaugam peste legume.

Adaugam 1 cescuta apa, foile de dafin si dam la cuptorul incalzit cca 20 min.

Scoatem tava si adaugam pasta de tomate si usturoiul tocat, dam din nou la cuptor pentru inca cca 5 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos de ceapa