Tocanita cu carne de iepure si legume

de Rahela Velicu in Iepure, 26 Mar 2017 | 12506 vizualizari

 

Daca va place carnea de iepure, sigur veti indragi si voi aceasta reteta. Desi pare cam greu de facut, nu este deloc, iar rezultatul este o mancare foarte gustoasa. M-am inspirat de la Andra, de aici - https://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-legume-cu-carne-de-iepure-76480.html, dar bineinteles ca am modificat-o foarte mult in functie de gusturile noastre si de ceea ce am avut in frigider. Rezultatul este nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov proaspat
  • 1 punga de legume congelate ( eu am avut cu mazare, ardei gras si morcov)aprox.300 g
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 pastarnac
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 150 ml vin
  • 3 linguri de bulion de casa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • busuioc uscat
  • foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de iepure si legume:

Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute.

Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere. Acoperim cu un capac si lasam la foc iute, pentru 30-35 de minute.

Adaugam apoi si cartofii, ceapa verde si usturoiul tocate marunt si lasam la fiert inca aprox.15 minute.

Adaugam apoi si bulionul, daca este nevoie, mai adaugam si putina apa si mai lasam inca 20-25 de minute la fiert.

La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti legume proaspete, puteti renunta la cele congelate si puteti folosi orice legume, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de iepure si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de iepure cu prune uscate si bere