Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa

de katty in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2017 | 21641 vizualizari

 

Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa
Desi dureaza destul de mult pregatirea carnii, eu zic ca merita asteptarea.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa
  • 600 gr carne de caprioara cu os
  • 200 gr arpagic de ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 150 gr masline
  • 2 linguri de untura
  • foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin
  • cimbru uscat
  • ienibahar boabe
  • 250 ml vin rosu
  • 200 gr pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de ardei
  • patrunjel verde ptr decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa:

Cum se prepara Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa

Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva boabe ienibahar, 2-3 foi de dafin si morcovul curatat si taiat rondele. Lasam carnea la fezandat, la rece, 24 de ore. Din cand in cand, o intoarcem. A doua zi, scurgem carnea  si o  punem la rumenit intr-o cratita, intr-o lingura de untura. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca, adaugam rondelele de morcov. Lasam cateva minute pana morcovul se inmoaie usor si stingem cu vinul caldut. Lasam sa fiarba pana vinul scade la jumatate, apoi adaugam apa calduta si fierbem pana carnea se inmoaie. Punem pasta de rosii si ardei, sare, piper, rozmarin, putin cimbru si arpagicul pe care l-am tras cateva minute, intr-o tigaie, in untura ramasa. Dam cratita la cuptor pana sosul scade. Inainte cu 5 minute de a fi gata, punem maslinele. Servim tocanita fierbinte, cu patrunjel verde presarat deasupra si mamaliga. Recomandam si ragu de caprioara sau friptura de caprioara

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocanita studenteasca