Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 9 Feb 2016 | 5083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 cartofi potriviti
  • 8-10 carnati uscati banateni
  • 300 g slanina cruda
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • o jumatate de telina razuita
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • o foaie dafin
  • 40 ml ulei
  • 5-6 linguri pasta de tomate de casa
  • marar verde ( eu am avut la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati:

Legumele se curata, se spala si se portioneaza. Am preferat sa nu le toc foarte marunt. 

Carnatii se toaca bucati potrivite, slanina asemenea. 

Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cand este gata, se adauga slanina. Se lasa sa se rumeneasca usor (cca 4-5 minute), se pun carnatii , iar dupa 3-4 minute se pune ceapa. Mai lasam 3-5 minute si adaugam morcovul, ardeii si telina. 

Le lasam pe toate la foc potrivit cca 5 minute, avand grija sa amestecam cand si cand. Adaugam sare, cimbru, piper, o foaie dafin. Adaugam cartofii, si punem apa cat sa fie acoperiti putin. 

Punem un capac si lasam sa fiarba cca 20 minute. Foarte rar (pentru a nu zobi cartofii), dar trebuie, amestecam in mancare. Cand toate ingredientele s-au fiert adaugam pasta de rosii, se mai lasa pe foc mancarea cca 5-8 minute, potrivim de sare daca este nevoie si adaugam verdeata.

Tare buna cu acritura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

10.02.2016, 08:45

vreau si eu foarte buna

Gherca Daniela 1

10.02.2016, 10:07

foarte buna!

alilianaa 1

11.02.2016, 12:56

multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de gascan la cuptor