Tocanita de cartofi cu tochitura

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2014 | 6307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • tochitura aprox. 500g dar voi puteti pune ori alt tip de carne, carnati...
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • patrunjel verde
  • 2-3 frunze foi de dafin
  • piper boabe
  • pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei rosu dulce
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu tochitura:

Intr-o oala am pus tochitura si am lasat-o pana s-a topit toata untura, apoi am pus ceapa, ardeii, morcovul ( tocate marunt ) le calim impreuna cu carnea, dupa ce s-au inmuiat legumele am pus 1 lingura de pasta de tomate, mai tinem la foc aprox. 1 minut amestecand continuu, pe urma punem cartofii taiati cuburi impreuna cu apa pana sa acopere tot, punem boabe de piper, frunzele de dafin, boia dulce, patrunjelul si sarea si o lasam la fiert pana scade apa si compozitia s-a ingrosat.

Daca nu s-a ingrosat suficient mai puteti sfarama cateva cuburi de cartofi, eu asa am facut sau daca nu puteti dizolva o lingura de faina de grau cu un sfert de cana de apa rece mestecand continuu fara a face cocoloase. Cu aceasta compozitie puteti drege sosul de cartofi. Dupa ce turnati sosul mai lasati 5 minute si gata!

Merge cu muraturi, ardei iuti sau salata!

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu tochitura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brassoi Apropecsenye (friptura brasoveana )