Ador tocanitele dulci-picante cu multa ceapa si usturoi!
Curatam pipotele de grasime, ale mele au avut foarte multa, fiind de la niste pui de tara, iar grasimea o punem la topit cu o lingura de apa.
Pipotele si ficatul le punem la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute ficatul si 10 minute pipotele, dupa care le scurgem si le prajim in grasimea deja topita invartindu-le pe toate partile sa se patrunda bine, apoi le scoatem intr-un vas si adaugam in grasimea respectiva, ceapa taiata julien si usturoiul taiat marunt. Adaugam 1 lingura din apa in care au fiert, punem capacul si inabusim.
Din cand in cand mai adaugam cate putina apa.
Cand ceapa devine translucida, punem ketchupul, foile de dafin si potrivim cu sare, piper si cimbru.
Eu am folosit ketchup facut in casa si a fost dulce- picant.
Mai lasam pe foc circa 10 minute dupa care stingem focul si adaugam pipotele si ficatul.
Noi am servit cu salata de rosii si castraveti.
1
Se poate servi cu mamaliguta calda
2
Se pot folosi rosii proaspete in loc de ketchup, dar rosii adevarate de la tarani sa fie gustoase si zemoase.