Tocanita de curcan cu ghebe

de Irina in Curcan, 21 Feb 2010 | 10615 vizualizari

 

Mi-era dor de o tocanita. Trebuie sa recunosc, e una din mancarurile preferate ale familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare de curcan dezosate
  • 2-3 cartofi
  • o mana de ghebe
  • cateva rosii cherry
  • 2 cepe
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • o foaie dafin
  • tarhon
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ghebe:

Am taiat carnea fasii, cartofii i-am feliat, iar ceapa si usturoiul le-am tocat marunt. Am folosit un vas Zepter, drept pentru care nu am adaugat deloc ulei.

Deci, am pus carnea in vas, am acoperit-o si am lasat-o la inabusit in suc propriu, avand grija sa o intorc pe ambele parti. Am adaugat ceapa, usturoiul si condimentele si le-am lasat sa bolboroseasca impreuna o vreme. Urmatorul pas a fost sa pun cartofii si ghebele, iar cand cartofii s-au patruns am aruncat si rosioarele taiate in doua si am presarat putin tarhon pe deasupra. Mie imi place mult tarhonul in mancare si il folosesc destul de des. Aroma lui ma duce departe cu gandul, in copilarie, la bunica mea care gatea dumnezeieste...

Cand tocanita a fost gata am aranjat o portie pe un platou si am decorat-o cu patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde si tartite de curcan