Tocanita de curcan in crusta de cartofi

de Miha in Curcan, 29 Sep 2018 | 4019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tocanita de curcan:
  • 1 pulpa superioara de curcan (dezosata)
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 rosii
  • 1 capatana usturoi
  • sare si piper
  • Pentru crusta de cartofi:
  • 4 cartofi medii ca marime
  • 50 g unt
  • 50 g telemea
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 2 linguri parmezan (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan in crusta de cartofi:

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim ca pentru piure, adaugand apoi untul, telemeaua sfaramata. oul, sare si piper dupa gust. Omogenizam amestecand energic.

 Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat si a devenit translucida adaugam carnea taiata bucati si calim impreuna cateva minute, pana carnea se albeste.

Rosiile le oparim, le curatam de coaja si le pasam. Turnam apoi in cratita peste carne, acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana carnea este bine fiarta si zeama a scazut pana la consistenta dorita. Saram si piperam dupa gust, iar la final adaugam usturoiul pisat.

 Punem tocanita intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, apoi acoperim cu piureul de cartofi.

Nivelam astfel incat sa obtinem un strat uniform, presaram cu putin parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute, pana crusta de cartofi se aureste.

Se serveste calda. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bucatele de curcan cu mazare si morcovi de primavara