Tocanita de miel cu cartofi

de ExploraCuisine in Oaie, 6 Mar 2011 | 21567 vizualizari

 

Eu sunt un fan foarte mare al tocanitelor pe care le prepar destul de des ... Aceasta este o reteta pe care o puteti prepara si de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 500-700 g carne de miel frageda
  • 10 cartofi
  • 3 cepe mari
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel cu cartofi:


  Mai intai spalam carnea foarte bine si o taiem bucati mai mici (punem si oasele pentru ca dau gust). Curatam si tocam ceapa marunt (eu am o obsesie cu ceapa sa fie tocata marunt, soacra mea face tocanita cu ceapa taiata felii, eu daca vad bucati de ceapa nu ma ating de mancarea respectiva :))).

Intr-o cratita mai mare (sau ceaun daca aveti) incingem uleiul si punem ceapa sa o prajim.

Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin adaugam boiaua si amestecam.

Adaugam bucatile de carne si amestecam bine.

Condimentam cu sare si piper si punem apa calduta sa depaseasca carnea cu vreo 2 degete si lasam sa fiarba acoperit la foc mic timp de aproximativ 1 ora, depinde de cat de frageda e carnea.(apa va scadea)

Intre timp curatam si taiem cartofii felii mai mari, deoarece se vor zdrobi cand fierb si vor forma sosul de pe carne, eu nu pun faina in aceasta tocanita.

Cand carnea e aproape fiarta, adaugam cartofii, mai punem putina sare si lasam sa fiarba acoperit la foc mic in continuare timp de aproximativ 35 minute.

Cand cartofii sunt moi si se zdrobesc usor (puteti sa zdrobiti cu furculita putin pentru a ajuta la formarea sosului), tocanita e gata, condimentati si serviti apoi cu muraturi. Bon appetit!



TIPS-URI

1

nu va speriati de cantitatea de cartofi, caci se zdrobesc si formeaza sosul tocanitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Berbecut la vas roman