Tocanita de pui cu paprika/ Papricas de pui

de Catalina L in Pui, 8 Iun 2019 | 2917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa sau de calitate
  • 2 cepe
  • 3 cuisoare
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri rase de paprika dulce afumata
  • 1/4 lingurita de chimen macinat
  • 3 rosii
  • 3 ardei rosii lungi capia
  • 2 linguri bulion concentrat de rosii
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • 1 cana cu apa
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu paprika/ Papricas de pui:

Portionati puiul. Spalati carnea si indepartati grasimea (si pielea daca doriti).

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Am pastrat o jumatate de ceapa intreaga si am infipt cuisoarele in ea.

Intr-o cocota rumeniti bucatile de pui cu paprika in uleiul incins.

Puneti sare, piper si colorati bine carnea. Scoateti carnea si reveniti ceapa tocata si usturoiul

Adaugati ardeii curatati si taiati marunt.

Puneti rosiile taiate cuburi, sare, piper si chimen si amestecati cu ardeii.

Diluati bulionul in apa si varsati peste ardei.

Puneti carnea, ceapa intreaga cu cuisoare, foaia de dafin, amestecati, acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de  40 minutes.

Puteti gati la cuptor daca preferati. Presarati patrunjel verde tocat la sfarsit. Serviti cald cu mamaliga sau cu galuste " nokedli " si smantana acra ca-n Ungaria .

Eu l-am servit cu mamaliga si smantana iar baietii mei cu orez .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu paprika/ Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos ca la Buzau