Tocanita de pui "exotica"

de MotanLaOale in Pui, 8 Noi 2011 | 4891 vizualizari

 

Inspirat de Kamy si de comentariile la reteta ei si avand in congelator ratacite niste aripioare de pui am zis sa vad ce iese. A iesit bun bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi pui
  • 4 cepe
  • 4 ardei (mici)
  • 4 rosii
  • 1 portocala
  • 2 linguri pasta tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • ghimbir
  • boia de ardei
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui "exotica":

Aripioarele se prajesc cateva minute in ulei pana se albesc si se scot pe o farfurie.

In acelasi ulei se calesc ceapa curatata si tocata (la robot, fara plansete), ardeii curatati si tocati (tot la robot o data cu ceapa) catava minute.

Se adauga boiaua, ghimbirul, nucsoara, sare si piper.

Se pun si aripioarele se completeaza cu apa, se pune foaia de dafin si se lasa la fiert 25-30 minute pana este facuta carnea.

Se adauga pasta de tomate, mararul tocat marunt, scortisoara, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.

Se adauga coaja rasa de la portocala si zeama stoarsa de la jumatate de portocala, se mai da un clocot si este gata.

Nu am pus cantitati la mirodenii ca fiecare sa puna dupa gustul sau. Se pot scoate sau adauga altele.

Se serveste calda cu garnitura de cartofi sau mamaliga dar cel mai bun este fara!!!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui "exotica"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de maruntaie de pui cu cartofi pireu