Tocanita de vara cu ciuperci

de COSTEO in Mancaruri de post, 26 Iun 2013 | 9754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 4 rosii
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2 vinete
  • 6 catei usturoi
  • 3-5 ardei copti
  • 1 ardel iute
  • 600 g ciuperci ( hribi,panisoare,rascovi)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 150 ml vin
  • bulion(suc rosii)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vara cu ciuperci:

Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat cubulete,vinetele (coapte) dau o savoare mai buna la tocanita,la fel si cu ardei tot copti si rupti fasii sau taiati mai mare, usturoiul tocat marunt.

Punem ciupercile care in prealabil au fost curatate si spalate si fierte inainte,taiate bucati mari.Se pune sare,piper,cimbru si apa cat sa acopere bine legumele si se lasa sa fiarba la foc mic,35-45 minute.

Din cand in cand se amesteca in cratita cu o lingura de lemn,punem si bulionul.La sfarsit se adauga vinul si ardeiul iute tocat marunt si se mai lasa 10 minute .

Optional ,se adauga patrunjel verde tocat marunt,se pune capacul si se trage de pe foc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci- de post